За нас

Материална база

Долекуване и продължително лечение

Физиотерапия и рехабилитация

Клинични лаборатории

Ценова листа

Контакти





 

   “МБДПЛР - Перник” ЕООД, гр. Перник е преобразувано лечебно заведение за болнична помощ. Същото е наследник на базата и кадрите на бившия Профилакториум и в настоящия момент е ЕООД със 100% общинска собственост.

   Базата е построена и пусната в експлоатация през 1959 г. като нова за тогавашния етап форма на рекреация – Профилакториум. От 1970 до 1990 г. Профилакториумът е база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация - Овча Купел, гр. София.

   Нашата болница има статут на Районна болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Поради много добрата организация на дейност и съществуващите базови и кадрови ресурси (наличие на 4 болнични отделения), тя единствено в страната е лицензирана от Министерство на Здравеопазването като Многопрофилна болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация, другите болници са определени като специализирани.

   Във втората половина на 2001 г. със съдействието на Общинския съвет и Кметската администрация е утвърдена нова концепция за развитие. Привлечени са за консултанти хабилитирани лица. Започна се подобряване и реконструкция на базата чрез Програма ФАР и инвестиции от Общината, като 1–ви етап е осъществен през първата половина на 2002г. на стойност около 200 000 лв., а през 2004 г. се извърши 2-ри етап на стойност около 60 000 евро.

   Реконструирани са 54 болнични стаи, всяка от тях със собствен санитарен възел, с по две или три легла в стая с телевизор. В дванадесет от болничните стаи, санитарните възли са пригодени за самообслужване от инвалиди в инвалидни колички. Допуска се и придружител.

   Започна обновяване и на диагностичната и лечебна апаратура, като за целта са използвани над 50 000 лв.